• psykolog@gittebundgaard.dk
  • +45 60 822 922

Klinisk Hypnose

Klinisk hypnose er en terapeutisk arbejdsmetode, som supplerer de metoder jeg i forvejen benytter under terapi. En hypnotisk tilstand er en ændret bevidsthedstilstand. En tilstand af koncentreret eller fokuseret opmærksomhed også kaldet trance tilstand. At være i trance er et fænomen som vi kan genkende fra dagligdagen – f.eks. at falde i staver, flyde hen i dagdrømme, meditere, lytte til musik eller når du er lige ved at falde i søvn. Under hypnose er vores opmærksomhed mere indsnævret, således at graden af opmærksomhed på det der er i fokus, er højere end ved almindelig bevidsthed.

Ved hjælp af den koncentrerede opmærksomhed er det muligt at udforske din indre verden, samt din forståelse af den ydre verden. At løsne op for mere fastlåste og uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre, som kan vise sig at være vanskelige at nå ind til via mere traditionelle psykoterapeutiske metoder. Via klinisk hypnose er det muligt at komme i kontakt med følelsesmæssige og kropslige reaktioner, som ligger på et dybere bevidstheds niveau, f.eks. at tage kontakt til tidligere oplevelser og hvis nødvendigt, bearbejde disse under trygge forhold. En anden måde at arbejde med klinisk hypnose kan være at tilføre eller fremme ressourcer, som kan hjælpe dig til at tage retning mod dine værdier og mål i livet.

Mange af de automatiske tanker og reaktioner vi har, består ikke kun af ord, men kan opleves som mentale forestillinger af billeder, lyde, dufte, kropslige fornemmelser mm. Den mere bevidste evaluering af vores oplevelser er mere undertrykt under klinisk hypnose, hvilket giver plads for den mere oplevelsesorienterede metode, som klinisk hypnose er. I en hypnotisk tilstand kan du på samme tid være både afslappet og koncentreret. Hvor dyb en trancetilstand du kommer i afhænger af individuelle faktorer, de umiddelbare omstændigheder og af metoden. Ligesom med alt andet terapi, skal du først og fremmest tage en aktiv beslutning om, at ønske at arbejde med klinisk hypnose.